[statistika] Facebook najpopularnija aplikacija

Objavila u 12/12/2011 u 19:43

Jeste videli poslednje Nielsonovo istraživanje? Koje su najpopularnije aplikacije na Androidu po godinama korisnika. Tako je Facebook, aplikacija koja je najčešće kritikovana upravo i najpopularnija aplikacija, posle naravno Android Marketa. 🙂 Facebook je po istraživanju koje je uradila agencija Nielsen ispala popularnija od Youtube-a, Gmail-a, Google mapa itd. Statistika je urađena na osnovu analiziranja podataka preko nekoliko hiljada korisnika pametnih telefona koji su se složili da učestvuju uispitivanju. Podaci pokazuju aktivnost korisnika u poslednjih mesec dana.

Korisnici od 18 do 44 godina koriste Facebook aplikaciju i to od 77% do 81% vremena. Možete videti na grafiku ispod detaljniju statistiku i koliko procenata oduzimaju druge aplikacije. Definitivno aktivnost na društvenim mrežama oduzima više vremena nego igranje igara.

android apps by age

Nego, ono što sam načula je da na Ice Cream Sandwichu više neće biti moguća sinhronizacija kontakata sa Facebook kontaktima. Ovo sam videla na xda forumu ovde. Da li vam se ovo dopada ili ne? Meni se lično dopada, šta će mi svi ti FB prijatelji u kontaktima, to me je baš iznerviralo kada sam prvi put videla.

via Nielsen blog

Tags: blogdruštvena mrežafacebookNielsenpodacistatistika

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

4 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Ja ocigledno ne postojim jer od svega ovoga aktivno koristim samo Market i Gmail. 🙁

  • Zanimljivo da tvitera nema na listi 🙂 Takodje narandzasta grupa i ne neki ljubitelj fejsbuka ali eto sluzi kao digitalni album.

  • Facebook aplikacija je dugo bila pravo đubre, i jako sam je slabo koristio, samo ako hoću da okačim neku sliku ukoliko se nađen u nekoj interesantnoj situaciji (npr. ako sam na nekom proputovanju).
    Od pre poslednjeg update-a, stvarno radi mnogo bolje, tako da sam se nekoliko puta “prevario” da proverim šta se dešava u digitalnom dvorištu.

    Inače spadam u narandžastu kategoriju i posedujem HTC Desire.

  • Spadam u narandzastu kategoriju 😀 i mogu da potvrdim da prve tri aplikacije koristim najvise. Od kako su update-ovali Facebook aplikaciju pre nekoliko dana, sve radi perfektno!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *