Sony Ericsson je definitivno dobio prelaskom na Android

Objavio u 29/04/2011 u 17:51

Android

Pre Androida, Motorola nije stajala baš najbolje, a sada je jedna od kompanija koja najviše ulaže u razvoj Android pametnih telefona. Sony Ericsson je doživeo istu sreću koju je Motorola imala.

Sony Ericsson takođe dobija “boost” od Android pametnih telefona kao što to radi Xperia Play, kao što je Motorola boost-ovana njenim Android uređajima. Prema Financial Times, SE profit se smanjio kao rezultat japanskih zemljotresa i cunamija u predhodnim mesecima, međutim prelazak na Android pozitivno deluje na kompaniju. Sony Ericsson CEO Bert Nordberg je izjavio: “Profit Sony Ericsson-a raste kako ubrzavamo prelazak na Android platformu, sa pametnim telefonima koji prelaze 60 procenata prodaje u poslednjem kvartalu. Ali, japanski zemljotresi su otežali proizvodnju i imamo poteškoća sa isporukom.”

Ovo je još jedan proizvođač mobilnih telefona koji je uvideo svetlost u Androidu i došao po pomoć kako bi pridobio korisnike i uzeo parče tržišta. Prelazak na Android je rezultovao u prosečnoj prodaji SE telefona sa 134€ na 141€. Kada se problemi sa isporukom reše, SE će sigurno stati na noge.

Tags: AndroidprelazakprofitseSony Ericsson

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *