Preko 3 milijarde aplikacija instalirano, 350.000 aktivacija dnevno

Objavio u 16/04/2011 u 14:42

android stats

Android je slab u poređenju sa Apple-om u kategoriji aplikacija, tako bar kažu, ali trenutne cifre pokazuju da se Android drži prilično dobro. Prema Google-u, 3 milijarde aplikacija je instalirano preko Marketa. Ono što je najimpresivnije je da poslednja milijarda instalirana u poslednja tri meseca, ogroman skok u aktivnosti (11 miliona dnevno). Pored ove informacija Google je izneo podatak i da se trenutno vrši 350.000 aktivacija novih Android uređaja svakog dana.

Google nije podelio nikakve informacije o tome koji je procenat plaćenih aplikacija. Mada, verovatno je većina besplatnih, ali i nizak procenat plaćenih aplikacija instaliranih preko Marketa donosi developerima zaradu. U ovim ciframa nije uključen novi Amazon market, jer je i suviše mlad i nema brojke koje bi značajno izmenile stanje. Takođe ovde nisu ubrojane aktivacije i instalacije Android tableta. Ali siguran sam da će ove godine tableti biti glavna tema dana i da će njihove brojke biti uvrštene u narednim statistikama.

[va CNet]

Tags: aktivacijeAndroidaplikacijeinstalacijemarketzarada

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *