Najbrži mobilni broadband u Americi

Objavila u 29/06/2011 u 11:49

Nije da živimo u Americi ali je informacija interesantna, pa sam morala da je podelim sa vama. Trenutno je u Americi LTE (4G) mreža u procvatu i gotovo da je svi provajderi uvode. Međutim, brzine 4G LTE mreža nisu kod svih provajdera kao što su obećali. Pa tako po poslednjem istraživanju iz juna meseca pcmag.com sajta u kojem je testirano osam različitih 3G i 4G mreža u 21-om gradu u  Americi imamo zanimljive rezultate. Verizon se pokazao kao najbolji sa najbržim protokom LTE mreže. Zapravo, različiti operateri nekada istu tehnologiju implementiraju na potpuno drugačije načine, pa su i brzine različite.

Test je izvršen tako što je poslato 6 vozača u automobilima širom zemlje sa gomilom mobilnih telefona i specijalizovanim softverom za testiranje mreža firme Sensorly. Ideja je bila da se na licu mesta testira kako ove mreže zaista rade.  Kompletan opis opreme koju su nosili možete videti na ovom linku. Ekipa iz pcmag.com je prošle godine takođe sprovela sličan test sa netbook računarima. Ove godine su rešili da to urade sa telefonima i mobilnom mrežom da bi videli šta korisnici dobijaju i doživljavaju. U skoro svim regijama Verizon se pokazao kao najbolji, dok je recimo AT&T bio najbolji u ruralnim regijama. A pogledajte i te brzine i uporedne rezultate:

pobednik verizon

Ostale rezultate pogledajte na izvornom linku.

Da li bi vam se dopalo da imate 9,46 Mbps prosečnu brzinu download-a na mobilnom telefonu? Ili recimo da sliku upload-ujete sa mobilnog telefona ili tableta prosečnom brzinom 1,35 Mbps?

Tags: 4gAmerikabrzinaLTEMbpstestVerizon

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

3 komentara, pridruži se diskusiji!
  • То је “Verizon” али остали нису много бољи од наших оператер који имају само 3Г. У Америци се многи жале на лошу мрежу, чак и прекидање позива… Ствари које су код нас незамисливе.

  • Uf jedva cekam 2023 da i nasi provajderi uvedu 4G 🙂

  • Ma doći će to i kod nas nekada, valjda ćemo doživit to

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *