Lollipop se po prvi put pojavljuje na grafikonu distribucuje

Objavio u 03/02/2015 u 20:22

Upravo su objavljene brojke za najnoviji grafikon distribucuje Android OS-a. Grafikon je sastavljen na osnovu podataka koji su sakupljeni od svih Android uređaja koji su posetili Google Play prodavnicu u poslednjih 7 dana. Velika novost je da se Android 5.0 po prvi put pojavljuje na ovom spisku, jer da bi se neka Android verzija pojavila na ovom grafikonu, ona mora da se nalazi na više od 0.1% uređaja, a Lollipop verzija je zastupljena trenutno na 1.6% svih Android uređaja koji su posetili Google Play prodavnicu.

Android 4.4 se trenutno nalazi na 39.7% svih Android uređaja, što predstavlja porast u odnosu na predhodni mesec za 0.6%. A dok je Jelly Bean sa sve tri distribucije i dalje najzastupljenija verzija Android OS-a sa 44.5% udela na tržištu. Ice Cream Sandwich verzija je u opadanju sa 6.7% na 6.4%, kao i Gingerbread sa 7.8% na 7.4%. Ono što je zanimljivo, jeste da je Android 2.2 tj. Froyo i dalje zastupljen sa 0.4% udela.

distribucija Androida

U mesecima ispred nas bismo trebali videti sve više i više uređaja sa Android 5.0. Jer veliki broj telefona koji trenutno koristi Android 4.4 će biti ažuriran na 5.0 verziju, a i očekuje se sve veća prodaja telefona sa već instaliranom Lollipop verzijom ovog operativnog sistema.

Izvor AndroidDevelopers

Tags: AndroidGoogle PlayKitKatlollipopstatistikatelefoni

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *