Kit-Kat u usponu, a dok se Jelly Bean talasa

Objavio u 05/05/2014 u 20:19

Android KitKat statistika

April je ostao iza nas, što znači da je vreme za novu statistiku o tome kako Android sa svim svojim verzijama napreduje.

Android verzija 4.4 KitKat, je sa rastom od 3.2% u ovom mesecu, najbrže razvijajuća verzija Androida, sa ukupnom zastupljenošću od 8.5%. A ovako brzom napretku, Android  4.4 može da zahvali pre svega lansiranju novih glavnih modela od strane vodećih kompanija, kao što su Samsung, Sony i HTC. Mada nisu samo glavni modeli ti koji pospešuju brz razvoj KitKat verzije, tu su i uređaji srednje klase poput HTC Desire 816 i slični.

Sa druge strane, Jelly Bean sa sve tri verzije se nalazi na 60.8% svih Android uređaja, pri čemu je v4.1 najzastupljenija sa 33.5%, što je za 0.9% manje u odnosu na prethodni popis. Ali je zato Jelly Bean v4.2 povećala svoj udeo za 0.7%, na ukupnih 18.8%, a v4.3 je u padu i trenutno je na 8.5% kao i Kit Kat. Uostalom pogledajte sliku sa statistikom.

Tags: AndroidAndroid KitKat statistikaKitKatnapredakstatistikatelefoni

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *