Jelly Bean sada na 25% uređaja

Objavio u 05/04/2013 u 18:23

Google je osvežio svoju stranicu sa informacijama o platformama za developere gde su podaci prikupljeni u poslednjih 14 dana. Google tvrdi da počevši od aprila 2013. statistika se prikuplja svaki put kada neko pokrene Google Play Store.

Android Jelly Bean 25 posto

Do sada, podaci su se prikupljali samo kada uređaj pristupi Google serverima. Google takođe kaže da će ovo dati precizniju sliku o korisnicima koji su najaktivniji u Android ekosistemu. Takođe ovi podaci pokazuju i da je Gingerbread još uvek najpopularnija verzija na marketu sa 39.7%.

Ice Cream Sandwich trenutno zauzima 29.3% ukupnog Android tržišta. Android 4.1 i 4.2 sada zajedno drže 25%. Poslednje statistike takođe pokazuju i najpopularnije rezolucije i gustine ekrana.

HDPI gustina je najčešća i zauzima 37.9% ukupnog broja merenih Android uređaja. Sledeća najpopularnija gustina je xHDPI sa 25%.

[via Android]

Tags: AndroidGingerbreadIce Cream SandwichJelly Beanstatistika

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *