[infografik] 10 milijardi preuzetih aplikacija sa Marketa

Objavila u 09/12/2011 u 17:30

Ove nedelje vruća tema na netu je popust na Android Marketu povodom preuzetih 10 milijardi aplikacija. Google je odlučio da to proslavi tako što će 10 dana biti dostupno 10 aplikacija po ceni od 10 centi (10 na 10. stepen = 10.000.000.000).

Tako se sad na Android google plus stranici pojavio infografik sa predstavljenim brojkama u vezi skidanja aplikacija sa Marketa. Pa se tako sa infografika može videti da je najpopularnije vreme za skidanje aplikacija nedelja u 9 uveče. Najmanje popularno vreme je ponedeljak 4 ujutru. Aplikacije se skidaju iz 190 zemalja. Južna Koreja je najaktivnija u skidanju aplikacija. Najčešće se skidaju igre, na drugom mestu je zabava.

Kada se upotreba popularnih aplikacija prevede u brojeve dobijamo da se svake nedelje sa Google Translate-om prevede 100 miliona reči, da se u Google mapama obišlo 12 milijardi milja, da se 20 milijardi reči uštedelo upotrebom SwiftKey aplikacije, da se aplikacija Talking Tom igrala dosad 4054 godine, a da je Shazam aplikacija bila iskorišćena 1.789.955 puta na pesmu Adele.
Android Market inforgrafik

Tags: android marketaplikacijeinfografikskidanjestatistika

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *