Ice Cream Sandwich na 7,1% Android uređaja

Objavila u 04/06/2012 u 20:19

pitaKrajem aprila sam pisala o statistici zastupljenosti verzije Android platforme na telefonima, možete pogledati u tekstu. Ako sada pogledamo stastistiku na Android developers blogu, videćemo da je došlo do manjih izmena. Sada je Android verzija 4.0 (Ice Cream Sandwich) zastupljen na 7,1% uređaja dok je krajem aprila bio na 2,9% uređaja.

Sada je Gingerbread (2.3 verzija) Androida zastupljena na 65% uređaja, dok je krajem aprila bila na 63,7% uređaja. Sada je Froyo (Android 2.2) zastupljen na 19,1% uređaja a krajem aprila je bio na 23,1%.

Mogu da zaključim da se nije velik broj Gingerbread uređaja konvertovalo u Ice Cream Sandwich verziju. Pre bih rekla da je došlo do prodaje većeg broja novih uređaja sa Ice Cream Sandwich verzijom Androida. Kako su u naredna dva meseca najavljeni apdejti na ICS od strane HTC-a, Sony-a, LG-a i drugih, očekuje se porast broj uređaja sa ICS-om.

tablaStanje na tabeli do kraja aprila ove godine možete videti na linku.

Tags: 2.22.34.0AndroidfroyoGingerbreadIce Cream Sandwichplatformaverzije

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *