HTC istraživanje: Navijači na stadionu tvituju više od onih ispred TV-a [infografik]

Objavio u 27/10/2013 u 10:03

HTC kompanija je napravila jedno zanimljivo istraživanje. Kako je HTC One sada zvanični telefon UEFA Lige šampiona i Lige Evrope, tako su napravili i istraživanje koje uključuje fudbal i društvene mreže.

Istraživanja su pokazala da debata na društvenim mrežama o nekoj utakmici čini 35% svih lokalnih tvitova. Istraživanje je vođeno za vreme četiri utakmice na početku sezone EUFA Lige šampiona. Prema geolokaciji tvitova se ispostavilo da navijači koji utakmicu posmatraju na stadionu imaju skoro deset puta više tvitova po navijaču od TV gledalaca. Tvitovi su svakve sadržine, od komentarisanja poteza na terenu, fotkanja utakmice, fotkanja sebe …

Pošto svi vole da su komentatori, novinari, fudbalski selektori, treneri itd. Twitter kao društvena mreža koja je “Live” upravo ovo može na neki način svima da nadomesti 🙂 a Twitter se u svetu najviše i koristi sa telefona baš zbog svog ograničenja od 160 karaktera i brzine protoka informacija.

U ovoj studiji se ispostavilo da

  • 24% tvitova je sadržalo rezolutat
  • 23% potvrda gola
  • 14% komentari o rukovodstvu

A evo i infografika koji je HTC napravio na osnovu ove studije:

UEFA Infographic

Tags: fudbalhtcinfografikinfographicstadionstatistikatvitovi

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *