Google koristi kvasac

Objavio u 04/11/2010 u 7:51

statistikaMobilna platforma koja beleži najveći rast je Android, govore istraživanja kompanije Nielsen sprovedena na američkom tržištu.

Sa druge strane, glavni konkurent – Apple, odnosno iOS beleži blagi pad. Drugi operativni sistemi, Windows Mobile i BlackBerry beleže osetniji pad, ali BlackBerry i dalje zauzima 30 posto tržišta. Izgleda da su se agresivnije marketinške kampanje isplatile, pa je Android po prvi put nadmašio prodaju iPhonea, u prvoj polovini ove godine. Što se uzrasta tiče, novi kupci Android smartphone uređaja su najčešće mlađi od 35 godina, za BlackBerry se odlučuju stariji od 45, a za iPhone uglavnom oni ispod 44 godina. Situacija na tržištu je trenutno takva da Android zauzima 19 posto tržišta mobilnih platformi, a iOS 28. Situaciju bi mogao da promeni i ulazak novog Microsoftovog aduta – Windows Phone 7.

via B92

Tags: AndroidblackberryiosWinMo

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *