Da li koristite vaš pametan telefon za telefoniranje?

Objavio u 03/07/2012 u 16:00

Infografik upotrebe telefona

Pre nego što odgovorite na pitanje iz naslova: “Da li koristite vaš pametan telefon za telefoniranje?”, voleo bih da prvo odete i pogledate statistiku korišćenja aplikacija u toku predhodne nedelje. Ovo možete proveriti otvaranjem Dialer-a i kucanjem: *#*#4636#*#* i odabirom opcije Usage Statistics, ili preko aplikacije AppUsage. Gotovo sam siguran da ćete se iznenaditi da Phone aplikacija nije najčešće korišćena, kako kod vas tako i kod većine ljudi sa Android pametnim telefonima.

Skoro je izvršena statistika u Velikoj Britaniji od strane Telegraph novinske kuće i mobilnog operatera O2, koja ukazuje na to da je telefoniranje peta najčešće korišćena opcija kod prosečnog korisnika pametnog telefona. Takođe ova statistika govori da prosečan korisnik koristi oko dva sata pametan telefon kako bi surfovao internetom, pristupao društvenim mrežama, igrao igrice i slušao muziku.

Infografik iznad prikazuje ove statističke podatke i pokazuje da mi zapravo sve manje koristimo telefon za telefoniranje, a sve više za ostale stvari.

Ja sam iskreno ovo primetio, još kupovinom prvog Android telefona. Ne znam kako su do ovih statistika došli, ali mislim da bi moja statistika izgledala otprilike ovako: Gmail, Google+, Tapatalk, Feedly, Google Play Store, Twitter, Soundcloud, Instagram, Flipboard, Foursquare, Youtube,  … sigurno još par mesta pa telefon. Ja lično dnevno u proseku telefoniram deset do petnaest minuta, mnogo više koristim tekstualne vidove komunikacije, što zbog prirode posla kojim se bavim (dizajn), što zbog činjenice da nisam neki ljubitelj telefonskih poziva. Kada bih mogao da na Androidu imam opciju pejdžing sistema, mislim da bih se istog momenta prebacio … eh taj Bel Pagette, što su ga ukinuli 😀

Kako izgleda statistika kod vas? Da li i vi više koristite telefon za ostale stvari sem telefoniranja, ili ste ipak telefonski manijak? 😀

Tags: 02statistikatelefontelefoniranjeTelegraph

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

6 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *