CyanogenMod instaliran na preko 10 miliona uređaja

Objavio u 23/12/2013 u 15:03

CyanogenMod se nedavno komercijalizovao, sklopio saradnju sa kompanijom Oppo, a i statistika im je zavidna!

Naime, po statistici sa CyanogenMod sajta, oni imaju preko deset miliona instalacija na raznim Android uređajima. Pod ovim se misli samo na zvanične podatke, tj. na uređaje na kojima su vlasnici dozvolili da se vidi da su instalirali CM.

Što se tiče pojedinačnih instalacija, najviše je instalirana Nightly 10.1 verzija – 1 158 180 puta, zatim slede Nightly 10.2 sa 680 855, a na trećem mestu je Nightly 10 sa 490 277 puta.

CyanogenMod je najviše puta instaliran na Samsung Galaxy S (511,315), drugo mesto je SGS2 (494 691), a treće mesto Samsung Galaxy S3 (458 909). Da li ovo znači da su Samsungovci nezadovoljni svojim softverom ili da je CM suviše dobar?

Kao što sam napisao iznad, ovo su samo cifre na uređajima koji su dozvolili statistiku, zamislite koliko tek ima uređaja sa onima koji nisu dozvolili statistiku na svojim telefonima?

 

 

Tags: 10 miliona instalacijaCyanogenModstatistika

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *