Crnci vole Blackberry a Azijati vole iPhone

Objavila u 04/02/2011 u 15:37

Nielsen kompanija je poznata po tome da prati statistike gledanja televizijskih kanala kao i statistike u vezi mobilnih telefona. Ovoga puta su izbacili statistiku o korišćenju mobilnih uređaja na osnovu rasne i etničke podele stanovništva u Americi. U decembru 2010. godine oko 31 procenat stanovništva Amerike je imalo pametne telefone, telefone sa aplikacijama i telefone sa web operativnim sistemom. Interesantno je da je peneracija korišćenja pametnih telefona kod mobilnih korisnika bila veća kod etničkih i rasnih manjina u Americi u odnosu na belce.  Konkretno, u toku 2010. godine penetracija pametnih telefona Amerikanaca poreklom iz Azije je bila 45%, kod Latino Amerikanaca isto 45%, kod Afro-amerikanaca 33%, dok kod belih Amerikanaca svega 27%.

Pametni telefoni etnicka penetracijaSledeća statistika govori da je u Americi najpopularniji pametan telefon iPhone. Ono što je posebno interesantno je da čak 36% Azijata u Americi sa pametnim telefonima imaju iPhone.   Dok recimo 31 procenat crnaca koji poseduju pametne telefone imaju Blackberry telefon.

smartphone OS share

Treći grafikon nekako vizuelno predstavlja tačku sastanka :D, gde tri operativna sistema dele sličan udeo na tržištu mobilnih telefona . Dok je Blackberry strmoglavo padao iz meseca u mesec, Android zauzima tržište, dok se Apple drži sličnog ritma. Definitivno će naredni kvartali definisati, ko ostaje u igri i u kolikoj meri.

pametni telefoni OS udeo

Tags: AndroidblackberrygrafikoniphonekompanijaNielsenOSstatistika

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *