Angry Birds zanimljivosti

Objavila u 04/01/2011 u 12:03

Angry Birds igra je jedna od najpopularnijih igara na pametnim telefonima i tabletima. Simpatičnim likovima u igri, vedrom grafikom, primamljivim zvukovima, jednostavnim pravilima i lakoćom igranja ova igra je osvojila tržište. Angry Birds je igra koja izaziva zavisnost a istovremeno opušta. Spada u one igre koje se najčešće igraju oko 15 minuta u raznim situacijama i na raznim lokacijama. Manja studija je pokazala da ovakve igre mogu popraviti raspoloženje i smanjiti količinu stresa u toku dana. Naišla sam na interesantne činjenice vezanu za ovu igru.

  • Igra Angry Birds je skinuta preko 50 miliona puta.
  • 80% ljudi koji su skinuli ovu igru, držali su je instaliranu na uređaju.
  • Za vreme praznika, igra Angry Birds je skinuta preko milion puta na globalnom nivou.
  • Besplatna verzija igre sa reklama za Android platformu, skinuta je preko 15 miliona puta.
  • Rovio koji je napravio ovu igru potrošio je 100.000 dolara za kreiranje originalne verzije igre.
  • Prosečan igrač igara na telefonu ima 45 godina, češće su to žene nego muškarci. Ovaj zaključak je izveden na osnovu uzorka od 1100 korisnika AT&T bezičnog servisa.

Rovio Angry Birds

izvori: online.wsj i technmarketing

Tags: Angry Birdsigratablet

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *