1

Android udeo na tržištu i dalje raste, iOS opada

Po poslednjoj statistici IDC-a, Google-ov Android operativni sistem je uspeo da ugrabi tačno 81 procenat tržišta pametnih telefona u trećem kvartalu 2013. godine. iOS je pao na 12.9 procenata, Windows Phone na 3.6 i BlackBerry na 1.7,

idc smartphone os q3 2013

IDC procenjuje da je ukupan broj isporučenih Android pametnih telefona dostigao 211.6 miliona, što je omogućilo Androidu da se podigne na cifru veću od 80 procenata.

IDC je takođe izjavio da iako je Android u celosti napredovao, proizvođači ponaosob imaju problema da napreduju u udelu. Samsung zauzima 39.9 procenata svih Android uređaja isporučenih u ovom kvartalu, dok ostali proizvođači vide pomak u jednocifrenom broju.

Windows Phone je pokazao najveći rast na godišnjem nivou isključivo zahvaljujući Nokia telefonima koji čine 93.2 procenta svih Windows telefona.

[via TNW]

Objavljeno u Statistike
eboye

eboye

Vasilj
Milošević
Objavio tekstova:
Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3 a sada je ponosni vlasnik LG G4 telefona. Inače je grafički dizajner po struci i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedna misao na “Android udeo na tržištu i dalje raste, iOS opada

  1. Pingback: 2014. iz ugla Google-a i Eric Schmidth-a | Srbodroid

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *