Android korisnik prosečno ima instalirano 25 aplikacija

Objavila u 13/09/2010 u 3:00

Market apps

Aplikacije su trenutno najveći trend u industriji mobilnih telefona. Tako sada na Android Marketu, kako kaže Andy Rubin, potpredsednik u Google za inženjering, može se pronaći čak 80.000 aplikacija. Kada se vratimo unazad, sredinom jula je  bilo objavljeno da na Android Marketu ima 70.000 aplikacija. Za nepuna 2 meseca, cifra se promenila za čitavih 10.000 aplikacija.  Developeri su bili veoma vredni ovog leta.

Pre nekoliko dana Nielsen kompanija je objavila statističke podatke o korišćenju aplikacija na mobilnim telefonima. Posmatrana su 3 operativna sistema: Apple’s iOS, Android i Blackberry i ispitano je preko 4000 korisnika sa područja Amerike. Prosečan broj instaliranih aplikacija na telefonu je 27, gde iPhone korisnici imaju najviše instaliranih aplikacija i to oko 40 aplikacija. Android korisnici imaju prosečno instalirano 25 aplikacija dok Blackberry korisnici imaju prosečno 14 instaliranih aplikacija. iPhone korisnici su u decembru 2009. imali 37 instaliranih aplikacija dok su Android korisnici u decembru imali 22 instalirane aplikacije a Blackberry korisnici 10 aplikacija. Ovi podaci govore o generalnom porastu korišćenja aplikacijama na svim platformama od decembra 2009. godine.

U poslednjih 30 dana posmatrano je koliko aplikacija je skidano iz online prodavnica. I dalje je kategorija Igre najpopularnija, čak 61% korisnika pametnih telefona u poslednjih mesec dana koristi igre. Aplikacije za vremensku prognozu su druge po popularnosti dok su aplikacije sa mapama na trećem mestu.

Popular apps category

Kada se posmatra popularnost aplikacija po operativnom sistemu onda dobijamo podatak da je najpopularnija aplikacija na Androidu Google mapa. Druga po redu je Facebook aplikacija a treća Weather channel. Dok je na iPhone-u i Blackberry-u malo drugačiji redosled, najpopularnija aplikacija je Facebook, druga po redu je Weather channel i treća Google map.

Popular apps by device

Tags: aplikacijadijagramfacebookgooglestatistika

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *