0

Android browser u svetu trenutno najpopularniji

Ako je verovati StatCounter-u koji je izbacio statistiku korišćenja browser-a na mobilnim telefonima, Android Browser je u februaru zauzeo prvo mesto po popularnosti na globalnom nivou. Statistika je urađena za period od februara 2011. do februara 2012. godine. Android browser u februaru uzima 22,67% udela, dok je Opera odmah iza sa 21,7%. Prethodnih godinu dana Opera je bila vodeći browser na mobilnim telefonima, da li će opet preuzeti vodstvo ćemo videti, barem po nekoj sledećoj statistici.

iPhone-ov Safari je odmah tu na trećem mestu i uzima 21,6% udela, dok je Nokia imala značajan pad u poslednih 5 meseci i sada uzima 11,24%. Blackberry se nalazi na 5. mestu sa 6,53% udela.

statistika mobilni browseri

 

Kada po StatCounter statistici izolujemo Srbiju, dobijamo drugačije rezultate od ovih na globalnom nivou. U Srbiji je najpopulariji mobilni browser Opera i to sa ubedljivih 49,28%. Na drugom mestu je Android browser sa 21,67% udela, Nokia-in browser je na trećem mestu sa 11,96% a iPhone je na četvrtom mestu sa 9,04% udela.

statistika za Srbiju

Koji vi browser koristite?

via StatCounter

Objavljeno u Statistike
goldie

goldie

Zlata
Milošević
Objavila tekstova:
Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3 sada je vlasnica Nexus 6P telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *