Android browser brži za 50% od Safaria na iPhone-u

Objavio u 18/03/2011 u 11:37

iPhone 4 vs Nexus S

Ako vam je bitna brzina, biranjem Android OS-a birate brži browser iako možda niste ni svesni. Blaze Software je izvršio ekstremno intenzivnu studiju o brzinama browser-a, i nakon 45 hiljada testova zaključili su da je Android browser mnogo brži od Safaria na iPhone-u. Prosečna brzina učitavanja na Android uređaju je 2.1 sekundu, dok je kod iPhone-a to 3.2, što je tačno 52% brže, ako mene pitate, ogromno unapređenje.

win loss load time

Naravno, brojke vam mogu delovati male, ali ako koristite internet na telefonu dosta, ili posećujete forume ili bilo šta što ima gomile stranica, primetićete razliku. Čak i sa “unapređenjima” na JavaScript-i koju je iOS 4.3 treba da donese, rezultati nisu u korist iPhone-a, a Android izlazi kao pobednik. Testovi su vršeni na iPhone 4 sa iOS 4.3 i Nexus S sa Androidom 2.3, više informacija o studiji možete naći na Blaze Software blogu.

[via Gizmodo]

Tags: 2.3AndroidbrzinaGingerbreadiOS 4.3iPhone 4Nexus Sučitavanjeweb

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *