Android 5.0 Lollipop stabilniji od iOS 8

Objavio u 15/02/2015 u 0:44

Prema najnovijem istraživanju koje je radila kompanija za menadžment preformansi aplikacija Crittercism, Android Lollipop je iskusio manji broj pucanja aplikacija, nego Apple-ov iOS 8. Da budemo precizniji, stopa pucanja aplikacija na Lollipop-u iznosi 2%, a dok na iOS 8, ova stopa iznosi 2.2%.

Podaci iz ovog izveštaja otkrivaju da je stopa pucanja aplikacija kod iOS 8 veća u odnosu na predhodnu verziju iOS 7. A kada je Android u pitanju, poslednja verzija Android operativnog sistema (5.0) je poprilično smanjila procenat pucanja aplikacija u odnosu na KitKat (4.4) i Ice Cream Sandwich (4.0), gde su obe verzije imale istu cifru – 2.6%.

Naravno treba napomenuti da aplikacije pucaju zbog različitih razloga, kao što su problemi sa OS-om, problemi koji su specifični za određeni uređaj i još dosta toga.

Sve u svemu, Lollipop ide u pozitivnom smeru 🙂 . A vi nam u komentarima recite jeste li iskusili pucanje aplikacija sa Android Lollipop ili možda sa iOS 8 uređajom?

Via ZDNET

Tags: Android LollipopiOS 8pucanje aplikacijastatistika

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *