Android 2.X koristi 70% korisnika

Objavila u 15/09/2010 u 11:41

Android Froyo

Svake dve nedelje, Google objavi podatke o fragmentaciji Android operativnog sistema. Po toj statistici mogli smo primetiti da Android 2.1+ drži čak 70% tržišta. Zanimljivo je i to da je 2.2 Froyo sa neki 3.3% korisnika iz avgusta skočio na 28.7% u septembru. Ovaj skok se pripisuje update-u na 2.2 telefona Motorola Droid, HTC Incredible, HTC EVO 4G.

Ako ćemo i dalje o brojkama onda to izgleda ovako: 17.5% Android korisnika imaju verziju 1.6 Donut, 12% imaju 1.5 Cupcake. U avgustu su ovi brojevi bili 20.3% i 15.3% respektivno. Google ovog puta nije pomenuo Android 1.1 ili 1.0.  Da li to znači da niko više ne koristi stare verzije Androida? Mada je mala verovatnoća da baš niko više ne koristi.

I u narednim nedeljama se očekuje promena statistike. Samsung je prodao preko milion Galaxy S uređaja u Americi (Captivate, Epic 4G, Fascinate, Vibrant). Svi oni imaju Android 2.1 i kako Samsung najavljuje, ove jeseni će biti update-ovani na 2.2.

Dodatno, Motorola Droid 2 (pojavio se na tržištu) i HTC G2 (koji se uskoro pojavljuje na tržištu) su na Android 2.2 verziji. Pogledajte i kako to može grafički da izgleda:

Chart

androidcommunity.com

Tags: Androidcupcakedonuteclairfroyo

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *