Da li je ok da Android bude KitKat?

Objavila u 06/09/2013 u 16:00

Android on KitKat

Svi smo iznenadili kada smo ugledali postavljanje statue KitKat čokoladice ispred Google-ove zgrade. Istina je da su se Nestle i Google udružili i da zajedno promovišu KitKat čokoladice i novu Android verziju. Ovo je prvi put da je Google izabrao brendirano ime koje će prezentovati novu verziju operativnog sistema. Takođe je prvi put da se softverska kompanija udružila sa kompanijom koja prizvodi čokoladice.

Evo i te fuzije u kojoj se promoviše novi Nexus i nagradna igra kupovinom Nestle Kitkat čokoladice. Pored toga, Nestle aludira i na Apple reklamu.

Kampanja se može videti na sajtu: http://www.kitkat.com

Po prvi put, Google je izabrao naziv za dezert koji nije generički. Novinari BBC-a kažu da su dobili informaciju od John Lagerling da u ovom partnerstvu nije učestvovao novac, da niko nikome nije platio. Kampanja se izvodi na obostrano zadovoljstvo kompanija gde i jedna i druga kompanija dobijaju i reklamiraju jedni druge.

Kažu da je Lagerline još u novembru mesecu 2012. godine nazvao Nestle UK marketinšku agenciju i nakon konferencijskog razgovora dogovorio sa Nestrle da Android dobije ima KitKat.  U februaru 2013. su se našli na konkretnom sastanku ljudi iz Nestle i Google i za vreme MWC sajma dogovorili detalje.

Strip koji sam postavila na početku ovog teksta govori možda nešto o kompanijama što ne znamo ili ne želimo da čujemo. Šta vi mislite o ovoj saradnji?

 

Tags: 4.4AndroidgoogleKitKatNestleNexusnova verzijaoperativni sistem

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Strip je pobedio. 🙂 A što se saradnje tiče, mislim da su uspeli u onome što su hteli, a to je maksimalan marketing… gde god se okrenem slušam o kit-kat androidu. Mislim da me još samo ćale nije obavestio o tome, stariji čovek pa kasni s informacijama. 😀

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *