Abeceda Androida

Objavio u 13/09/2010 u 9:11

Ko god da smišlja nazive za posebne Android verzije, definitivno je ljubitelj dezerta. Imali smo Cupcake 1.5 , Donuts (krofne) 1.6, Eclair 2.1, Froyo (Frozen Yogurth – Smrznuti jogurt) 2.2 … a slede za njima Gingerbread (Medenjak)3.0 i Honeycomb (Saće)3.x, a inicajlna verzija je bila Android. Ako ovo poređamo, videćemo da idu abecedom A,C,D,E,F,G,H mada nam fali slovo B. O čemu se ovde radi, još niko nije otkrio, ali je definitvno zanimljiv pristup davanja kodnih imena.

Ko je taj ko ima meni pored kreveta dok smišlja nazive za Android? I koji bi mogli sledeći nazivi da budu? Ostaje nam samo da vidimo.

Tags: abecedaAndroidverzije

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *