Yahoo poklanja 1 terabajt za skladištenje fotografija na Flickr!

Objavio u 21/05/2013 u 0:02

Da, dobro ste pročitali 1 terabajt, ili 1000 gigabajta!!!! Yahoo je upravo objavio na New York City događaju njihov redizajn, novi sajt je već dostupan i dolazi sa besplatnim prostorom za fotografije, ni manje ni više nego 1 terbajt.

Yahoo SVP Adam Cahan je izjavio: “Flickr se sveo na reči, male fotografije, plave linkove. Fotografije nisu bile u centru pažnje.” Novi fotostrim to menja, slike pune rezolucije i očišćena naslovna stranica je usmerena ka fotografiji. Flickr je uklonio gotovo sav prazan prostor, na svim stranicama koje posetite. Tu su sad i opcije kao slajdšou u iPhoto fazonu (zajedno sa muzikom), ogromne slike sa minimalizovanim elementima u interfejsu. Tu su i sad opcije za deljenje sadržaja na Facebook, Twitter, Tumblr i Pinterest (nema Google+).

Najveća vest je besplatan prostor za fotografije – “Želimo sve vaše fotografije”, rekao je Cahan. Takođe je rekao da je ovo 70 puta više nego što drugi sajtovi nude i može da sačuva 537.731 fotografiju u “punom kvalitetu”. Yahoo je direktno spomenuo 15GB prostora koje “druge” kompanije nude, aludirano na Google?

Takođe je predstavljena i nova Android aplikacija. “Upload-ujte jednom, pošaljite na bilo koji uređaj, bilo koji ekran, bilo kom prijatelju, bilo kom pratiocu, na bilo koji servis i apsolutno je prelepo”, rekao je Cahan. Zajedno sa novim servisom, Izgleda da je Flickr zvanično završio sa svojim Flickr Pro servisom. Prethodno je Flickr davao prostor za 200 fotografija, dok su korisnici koji su plaćali imali neograničen prostor kao i statistiku pregleda fotografija. Yahoo je predstavio nove plaćene opcije, za 49,99 dolara godišnje gde su sve reklame uklanjane. Za 499,99 dolara sada možete duplirati svoj prostor na 2TB.

Iskreno, davno sam napravio nalog na Flickr i krenuo da kačim svoje fotografije, međutim ograničenje od 200 fotografija me je odbilo, ovo sada zvuči ekstremno zanimljivo. Konačno da Yahoo napravi neki potez, već sam počeo da ga zaboravljam,

Flickr
Flickr
Developer: Flickr, Inc.
Price: Free

[via TheVerge]

Tags: 1TBcloudFlickrfotografijeJedan TerabajtprostorYahoo

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

5 komentara, pridruži se diskusiji!
 • Nisam odgledao sve sa I/O 13, ima dosta materijala, al gde god da sam video komp za prezentaciju – Apple. Go figure. Oni vidim nemaju nedoumicu.
  Samo mi je jos falilo da sam video iPhone u necijoj ruci, pa da mi shock bude kompletan (jeste me shokiralo, razumem poneko da koristi mac, al skoro svi (ili bukvalno svi, ne znam bas)).

  • Mene ovo ne cudi zato sto je Google mnogo vise od Androida/Chrome OSa … ovo su neke usputne stvari, a nemaju problem da koriste uredjaje konkurenta…u neku ruku konkurenta (polja delovanja im nisu bas ista).

 • I meni je Flickr “dao” 1TB, ali se nikada nisam njime bavio, pa me zanima privatnost slika na istom? Pošto mi nudi nečije slike da gledam, verovatno će i moje slike da nudi drugima? Da li to može da se isključi i kako uopšte funkcioniše taj Flickr?!
  Inače bi mi baš dobro došlo da ispraznim hard koji je na izdisaju.

 • “Tu su i sad opcije za deljenje sadržaja na Facebook, Twitter, Tumblr i Pinterest (nema Google+).”

  Ali koliko su mi jadni ovi fazoni…

  Google nema komplekse:
  http://img706.imageshack.us/img706/7176/lgt3e87.png

 • Nneemmaanjnjaa 21/05/2013 u 1:15 AM

  Potvrdjujem, stvarno sam dobio 1TB. 🙂 A sad odoh da gledam “Game of thrones”.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *