WebGL podrška na Sony Ericsson telefonima

Objavila u 30/11/2011 u 8:15

Sony WebGL

Sony se zaista ne šali, sada su odlučili da pruže podršku za WebGL na Xperia telefonima. Tako su se svrstali u prvu kompaniju koja je ovo omogućila na Android browser-u! Kako kažu na njihovom blogu, podršku su pustili kroz poslednji update za sve vlasnike Xperia modela iz 2011. godine. Znači, ako imate Android 2.3.4 na Xperiji iz 2011. godine, već možete da isprobate WebGL na vašem telefonu. WebGL je u osnovi proširivanje mogućnosti JavaScript programskog jezika u cilju omogućavanja generisanja 3D grafike direktno u browseru.

Evo i tri primera koja su uradili i testirajte ih u Android browser-u. Ja sam testirala i radi glatko :D, doduše grafika nije savršena kao na kompu ali nije ni loša.

WebGL-based interactive 3D demo of the Sony Ericsson logo.
WebGL-based interactive 3D demo of Walt Disney.
WebGL-based interactive 3D demo of two Ninjas.

Možete i skenirati QR kodove da bi direktno na telefonu otvorili ove demoe.

Za sve developere koji žele da iskoriste ovu tehnologiju i naprave interaktivnu 3D aplikaciju koja se pokreće iz browsera za uređaje sa ekranima oseljivim na dodir, Anders Isberg je objasnio na šta treba obratiti pažnju prilikom razvoja. Više detalja pogledajte na linku.

Za one koji nemaju SE Xperia telefone, kako ova tri primera rade, pogledajte na video klipu:

Tags: 2.3.4Android browserblogOpenGLpodrškaSony EricssonUpdate

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

3 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *