Soc.io™ Mall

Objavio u 06/04/2012 u 12:23

socio screen

Soc.io Mall je idealna prodavnica za Android korisnike. Ovo je prva Android prodavnica koja nudi više od samo aplikacija.

socio logoTim Soc.io Mall-a nam se obratio i želeo da sazna kakvo je stanje Srbije na Play Store-u (Android Makretu). Kao što nam je svima poznato … nije baš najbolje … može se čak reći i očajno :). Zatim su nam prezentovali njihov Market koji može biti dobra alternativa Play Store-u.

Pitate se zašto? Pa, na Soc.io Mall prodavnici nema ograničenja po državama. Takođe, ljudi iz ovih regiona nisu u mogućnosti da kupuju sadržaj koji nisu aplikacije i igre … pa sama promena naziva u Play Store ne igra neku veliku … tj. nema smisla. Soc.io Mall pruža svim svojim korisnicima podjednako kupovinu elektronskih knjiga, pored aplikacija i igara, a video i audio zapisi su u planu.

socio_banner Soc.io Mall je virtuelna prodavnica za Android sadržaj. Trenutno u ponudi imaju više hiljada Android aplikacija i igara, neke se plaćaju, ali ima velik broj i besplatnih. Kao što sam već rekao, pored aplikacija i igara tu su i elektronske knjige (eBooks), kojih takođe ima dosta besplatnih.
Ono što Soc.io Mall voli da izdvoji sa ponosom, jeste da je Soc.io Mall podržan od strane mnogih distributera sadržaja i razvojnih timova koji dodaju sadržaj, koji unapređuju celokupno Soc.io iskustvo.

Android Mall je platforma koja služi kao most između distributera sadržaja i krajnjeg potrošača. Sa aspekta developera ili distributera sadržaja, imaju zanimljivu raspodelu zarade. Tačnije jedini su koji nude 80% zarade svojim partnerima i developerima. Što znači da ako prodajete neku aplikaciju, igru ili eKnjigu za 100 dinara, vaša zarada je 80 dinara. Na Google Play Store-u je ovaj odnos nešto lošiji, tačnije Google vam uzima 30%. Tako da mislim da je ovo odlična ponuda za distribuciju.

Soc.io Mall pored krajnjeg potrošača, developera i distrubutera sadržaja nudi i proizvođačima hardvera opciju. Tačnije, Mall Android aplikacija dolazi pre instalirana na više od 5 miliona Android uređaja, a uskoro će veliki telekomunikacioni partneri da Mall aplikaciju ugrađuju na uređaje koje će nuditi u svojoj ponudi. Tako da Soc.io Mall alternativni Android market širi svoje tržište. Ugrađivanjem Soc.io Mall prodavnice u uređaje u svojoj ponudi, proizvođači hardvera i/ili operateri mogu da povećaju svoj ARPU (Average Revenue Per User) i da se razlikuju od konkurencije.

Soc.io Mall je, pored aplikacije za Android uređaje, dostupan i kao online prodavnica. Adresa na kojoj se možete registrovati kao krajnji korisnik, developer ili postati partner je mall.soc.io, a ako ste krajnji korisnik, Android aplikaciju možete skinuti sa ovog linka:

http://mall.soc.io/download/SocioMall

Tags: AndroidaplikacijeaudioBesplatnoeknjigeigrekupovinaMallmarketSoc.iovideoweb

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *