Google testira ogromne reklame na vrhu pretrage

Objavio u 25/10/2013 u 12:45

Ogromne Google reklame

Najveća zarada koju Google ostvaruje je preko reklama. Samim tim, Google se konstatno trudi da poboljša način na koji implementira reklame u svoje proizvode. A pretraga je osnovni Google-ov proizvod iz kog dobijaju prihod. Da ne menjaju stvari tempom kojim ih menjaju, vrlo brzo bi tehnike bile zastarele, Google bi umro i ostali pretraživači bi zauzeli tron.

Sada Google eksperimentiše sa OGROMNIM banerom koji se pokazuje korisnicima kada traže određeni brend.

Test je otkrila kompanija za digitalni marketing Synrgy nakon što su tražili “Southwest Airlines”. (slika iznad)

Rezultat je, kao što se i vidi, ogroman baner sličan Facebook cover fotografiji. Međutim, ovi baneri još uvek nisu u potpunosti implementirani i nisu dostupni AdWords korisnicima. Međutim očekujem da budu veoma uskoro.

Mene samo interesuje kako će oni te banere implementirati u mobilnoj verziji? Jer ukoliko budu tako ogromni baneri i na telefonima, to ne samo da će trošiti megabajte, nego će usporiti učitavanje i biće veoma iritantno gledati u ogromne slike na malim ekrančićima od šest sedam inča 😛

[via The Verge]

Tags: googlereklame

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *