Google Music – Suma Sumarum

Objavio u 28/04/2011 u 12:32

google music

Pretpostavljam da će se većina sa mnom složiti da na Androidu ima dosta dobrih muzičkih player-a, što Google-ova Music aplikacija, što druge aplikacije koje se mogu naći na Marketu. Ali svima nedostaje nešto. Pa tako poznajem dosta ljudi koji imaju pored Android telefona neki drugi muzički player.

Od skora se pojavio Amazon cloud player, koji nudi 5GB besplatnog prostora za vašu muziku i jeftine pakete za povećanje prostora. Od prošlogodišnjeg I/O, Android fanovi iščekuju svaku najavu i leak o Google-ovoj aplikaciji i cloud servisu Music koji se sprema da stigne. Kako stvari stoje sada, teško da i jedan servis može da se takmiči sa Amazonovim Cloud Player-om u pogledu funkcionalnosti, i nijedna ne nudi aplikaciju sa boljom cenom za pesme koje možete kupiti u aplikaciji.

Skorašnji događaji u Google-u ukazuju na to da je Google Music player i prodavnica odmah iza ugla, ali skoro da se ništa nije promenilo od prošle godine. Pa hajde da sumiramo ša se do sada dešavalo i kako stvari zapravo stoje.

Screenshot-ovi

Nedavno je ekipa sa Techfrom10 slučajno dobila pristup Google Dev Android Marketu koji se koristi za interno testiranje. Oni su sa svetom podelili screenshot-ove koji pokazuju kako će Music aplikacija izgledati, što se može opisati kao optimizovana verzija aplikacije za Honeycomb tablete. Takođe možemo videti u podešavanjima da aplikacija ima opciju keširanja, skidanja i strimovanja muzike sa online izvora, opcije koje trenutno nisu dostupne u Honecomb aplikaciji.

Google se priprema za prezentaciju

Možda je za ovo kriv Amazon, a možda je to bio Google-ov plan od samog početka, ili se neko u Google-u dokopao kompanijske kreditne kartice i krenuo da troši, ali Google je krenuo da kupuje domene. Domeni kao GoogleAlto.com, GoogleThunder.com, GoogleSoprano.com i GoogleNebula.com su samo neki od njih. Sva imena ukazuju ili na muziku ili na ime vezano za cloud sistem. Ni jedan od ovih domena još uvek nije u funkciji, ali sigurno neće proći još puno da se na ovim domenima pojavi nešto.

I/O samo što nije

Google-ova velika konferencija za developere je za dve nedelje, što je odlična prilika za prezentaciju muzičkog servisa. Postoje špekulisanja o tome šta će Google prezentovati na I/O konferenciji, čak i da Android neće ni biti u centru pažnje. Na Google’s League of Extraordinary Hackers događaju za vreme SXSW-a ove godine, bilo je savršeno jasno da će najveću pažnju imati Honeycomb i GoogleTV, kao i fokus na Google-ove online tehnologije. Google Music izgleda neće doživeti zasebnu konferenciju, nego će biti deo neke veće.

Siguran sam da će u narednih nekoliko nedelja biti više informacija o Music servisu koji već sad ima dobru konkurenciju, ali ovo je za sada jedino što možemo da pretpostavimo.

Da li čekate pojavljivanje ovog servisa, i šta mislite hoće li uspeti da parira konkurenciji?

Tags: cloudgoogleI/Omusicservis

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *