Google dodao statistiku skidanja aplikacija u developerskom delu

Objavio u 17/03/2011 u 16:47

market stats

Google je konačno odlučio i dao developerima kul statistiku o tome ko skida njihove aplikacije, odakle su, koje uređaje koriste i koji jezik im je podešen na telefonu.

Primer koji vidite iznad je za aplikaciju koju sam napravio koristeći AppsGeyser online servis o kome sam pisao. Aplikacija ima 127 instalacija :), a može se videti:

  • da 69.3% procenata korisnika koristi telefon sa Froyo uređajem, 27.6% Eclair, 3.1% Gingerbread.
  • HTC Wildfire koristi 19.7%, HTC Desire HD 18.9%, HTC Desire 11.8%, Samsung Galaxy S 10.2% i ostali sa procentima ispod 10.
  • 68.5% je iz Srbije, dok su ostale zemlje skoro ravnopravne.

Mislim da je ova statistika jako korisna jer može da se vidi dosta toga, a developerima mislim da će dosta pomoći u razvoju njihovih aplikacija, jer će imati bolji uvid u to ko su im korisnici.

Tags: Androiddevelopermarketpublisherstatistika

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *