Gaikai i Sony donose PS3 igre na Android

Objavila u 15/08/2012 u 17:19

gaikaiMicrosoft, Nintendo i Sony rade na novoj generaciji igračkih konzola, ali već je odavno poznato da će nova savršena platforma zapravo biti u oblaku (cloud). Već krajem godine se očekuje na tržištu veći broj Android uređaja koji će moći da strimuju najveće naslove igara sa konzola, dok će samo iskustvo igranja biti isto kao na konzolama priključenim na televizor.

Već sada možemo iskusiti igranje igara iz oblaka na Androidu preko postojećeg servisa OnLive. Iskusniji gejmeri kažu da je OnLive klijent za Android sasvim ok i da ima potencijal ali da će Gaikai da ga oduva. 🙂 Gaikai (gajkai) je zasad dostupan u brauzerima na računarima i trebalo bi uskoro da stigne na Android. Gaikai nazivaju i drugom generacijom cloud gaming-a, dok je OnLive prva generacija.

gaikai grid

Gaikai nudi superiorinije iskustvo igranja zahvaljujući brzorastućoj bazi igara i NVIDIA-inoj GeForce Grid tehnologiji. Nedavno je i objavljeno da je Sony kupio Gaikai servis za 380 miliona dolara. Tako da će možda Gaikai biti samo ekskluzivno dostupan za Sony tablete i telefone, a možda će ipak Sony otvoriti platformu za sve uređaje. Pored toga, danas je Sony zvanično objavio da su Asus tableti i Wikipad dobili pun pristup Sony Playstation mobilnim igrama. Tako da, ostaje samo još malo da sačekamo da vidimo šta Sony kuva.

Nekoliko igara sa Xbox 360 i PS3 je već portovano na Gaikai. Očekujemo da će Sony izabrati najprodavanije igre za PlayStation 3 i da će se one pojaviti na Androidu. Tako da bi definitivno budućnost igranja igara mogli da vidimo na tabletima sa igračkim kontrolerima. Igre će se iznajmljivati na zahtev korisnika i naravno, većina se već sada plaća, ali popularizacijom verujem da će biti više besplatnih opcija.

 

Tags: cloudGaikaigejmingigreKonzolena zahtevoblakOnLiveSony

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *