Chainfire pokrenuo firmware.mobi, bazu stock kernel-a, recovery slika i firmware-a

Objavio u 20/09/2017 u 16:23

firmware mobi pixel

Pronalaženje stock firmware-a za telefone može biti veoma naporno. Pogotovo kada proizvođač promeni ili isključi server na kom se nalaze stock slike koje je neko linkovao na blogovima ili forumima gde nađete informaciju gde da preuzmete. Chainfire, developer iza SuperSU aplikacije i onaj koji nam gotovo uvek prvi omogućava root novih uređaja, je pokrenuo firmware.mobi servis gde možete naći zvaničan firmware za razne uređaje. Takođe pojednostavljuje proces korišćenja CF-Auto-Root ako vam je to cilj.

Kako tvrdi Chainfire, sajt je originalno trebao da bude deo FlashFire aplikacije, ali je Google zabranio da aplikacije download-uju binarne fajlove što je onemogućilo ovaj servis da zaživi. Zbog toga, ovaj servis je u obliku sajta. Pretražite uređaj i naćićete sve verzije boot/recovery-a za isti. Info stranica uključuje broj build-a, izvor, android verziju itd.

Sajt ne hostuje fajlove za sve telefone, uglavnom su Google i Samsung uređaji jer je za njih lako naći originalni izvor. Linkovi su ka proverenim izvorima kao i fajlovima koji se direktno hostuju od strane Chainfire-a. Možete se ulogovati sa vašim Google nalogom i aploudovati firmware za druge telefone, ali Chainfire kaže da će paziti da ne dođe do zloupotrebe, pa ako i dođe, ugasiće ovu opciju.

firmware mobi download

Pored preuzimanja samih sistemskih slika sa servisa, možete konfigurisati CF-Auto-Root. Možete podesiti promenljive kao što su tip instalacije, enkripciju i SELinux modifikacije pre preuzimanja paketa. Sve je vrlo jednostavno, ali kao i uvek postoji rizik prilikom flešovanja vašeg uređaja.

[via AP]

Tags: bootCF-Auto-RootChainfirefirmwarekernelrecoverystock

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *