Android Market web klijent konačno dostupan

Objavio u 03/02/2011 u 10:00

Android Market Web Klijent

Na Google iventu su juče objavljene promene vezane za Android Market. Google je izbacio web klijent za Android market, kao i plaćanje unutar aplikacije koje će uskoro biti predstavljeno, kao i druge izmene.

Android Market web klijent je već dostupan i funkcioniše i uključuje mnogo dobrih opcija. Korisnici mogu videti sve svoje uređaje kojima su se konektovali na Android Market i videti koje aplikacije su instalirane na kom uređaju. Mogu se razgledati aplikacije po kategorijama ili ih pretraživati, kao i u aplikaciji.

Kada nađete ono što želite, možete kliknuti na “Search Options” i sortirati rezultate na nekoliko načina, kao i po kompatibilnosti uređaja, što je omogućeno selektovanjem Android uređaja (koji posedujete) na koji želite da instalirate aplikaciju. Kada nađete aplikaciju koju ste želeli, napravite nekoliko klikova i aplikacija je skinuta (ili kupljena, ako se plaća) na vaš telefon i instalirana automatski.

Razgledanje aplikacija korišćenjem web klijenta je mnogo lepše jer imate velik ekran, kako su relevantne informacije prikazane u veoma preglednom interfejsu. Možete tweet-ovati o aplikaciji ili je oceniti preko linkova koji su ugrađeni u sam sajt. Iako Google tvrdi da je ovo odličan servis za upravljanje vašim aplikacijama, ipak opcija deinstaliranja nije uključena, tako da se teško mogu složiti sa njima.

Google nije zadovoljan prodajom aplikacija, a to je evidentno i time što su plaćene aplikacije u ovom klijentu sa većim prioritetom prikazivanja u odnosu na besplatne. Kao dodatak ovoj tvrdnji, dokaz je i “Best Selling Games” koji je prepun plaćenih aplikacija.

Predstojeća funkcionalnost plaćanja u samoj aplikaciji je takođe najavljena na ovom događaju, koja će biti dostupna developerima koji integrišu Google in-app purchasing SDK u njihove aplikacije. Očekuje se da će funkcionalnost biti u upotrebi pre kraja prvog kvartala ove godine.

Google takođe radi na omogućavanju kupovine u lokalnoj valuti, što će developerima omogućiti da izaberu kako će se cena njihove aplikacije prikazivati u Android Marketu. Developeri će moći da izaberu cenu u zavisnosti od valute, a moći će i da zadrže stari metod. Ove novine će stizati u fazama (očekivano vreme za punu integraciju je četiri meseca), tako da će developeri iz celog sveta moći da koriste ovu opciju.

Pa ako već niste, posetite novi Android Market web klijent preko ovog linka.

Tags: Androidbrowsermarketweb klijent

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Zaista je ovaj servis bio neophodan!

    Evo ja sam sada isprobala i izlistao mi je sve moje aplikacije.Uspesno sam instalirala jednu free aplikaciju 🙂 Sjajno.

    @Marinko u cemu je problem?
    Da li si se logovao sa gmail nalogom koji koristis na telefonu?

  • instalira se automatski ? to sve pise tamo al na mom telefonu tih aplikacija nema ??

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *