Sundar Pichai, politički korektan odgovor na Apple pljuvanje Androida

Objavio u 25/06/2014 u 10:36

Sundar Pichai, ovo ime će vam zvoniti u ušima narednih nekoliko dana. Sundar je na čelu Android i Chrome divizije u Goole-u, tako da će on voditi glavnu reč na Keynote-u Google I/O konferencije koja se održava danas i sutra u San Francisku gde će biti preko 6000 novinara i developera koji su došli da čuju šta se kuva u Google kuhinji.

U eksluzivnom intervjuu za Bloomberg Businessweek, Pichai je dao neke zanimljive odgovore na Tim Cook-ove izjave o Androidu.

Na Apple Worldwide Developers konferenciji, Tim Cook je tvrdio da većina korisnika ima “antičku” verziju Androida i da zbog toga ne mogu da imaju najnovije opcije. Pichai je na to komentarisao da Apple proizvodi samo dva uređaja, a da Android ima mnogo različitih proizvođača širom sveta koji prodaju različite uređaje. Iako je Apple najavio mnoge kul stvari na njihovom keynote-u, kao što su dodatne tastature, vidžeti i bolje notifikacije – Android to ima već godinama, tako da i sa starijim Android uređajem korisnici već imaju te opcije. Pichai je takođe rekao i da oni izbacuju Google Play Services svakih šest nedelja, a ovo ima oko 90 procenata korisnika.

Cook je takođe tvrdio i da ima jako puno Android korisnika koji prelaze na Apple platformu. Sundar je na to rekao da po podacima koje je on video, Android je platforma koja je sa većom stopom rasta od bilo koje druge, uključujući i iOS. Sundar je napomenuo da je to bio Apple-ov šou i da je bitno da se razume da je to samo … šou. Poredio je Apple i Google kao diktatorski režim i demokratiju, gde u diktatorskom režimu možete da uradite stvari odlično sa manje muke, ali da demokratski put traje duže, ali ako se pogleda na duže staze, to je bolji pristup.

Sundar je pitan da li bi komentarisao na Tim Cook-ovu primedbu da Android ima “toksičnu hrpu propusta“. Sundar je na to komentarisao da ako napravite Mercedes od 100 hiljada dolara, nećete pogledati na to šta ostatak automobilske industrije radi i to komentarisati. Google pravi proizvod za veoma siromašne i veoma bogate, a i sve između. Naravno da će malware da napadne najpopularniju i najrašireniju platformu na svetu, ali Google i Android uzimaju sigurnost veoma ozbiljno i štite potrošače na nekoliko nivoa kako bi izbegli malware.

Kina je ogromno i rastuće tržište za Android, kineska vlada ne dozvoljava mnoge Google servise u njihovoj zemlji, kao što su Google mape i Google Play Store. Sundar je upitan da li postoji “popravka” za to? On smatra da mnogi korisnici iz Kine gube time što nemaju Google Play Store i da zbog toga Kina ima mnogo više malware-a, a Tim Cook se verovatno koristio tim podacima koji zapravo nisu reprezentativni za Android u celosti.

[via 9to5Google]

Tags: AndroidAppleChromeGoogle I/O 2014Google Play ServicesKeynotemalwareSundar PichaiTim Cookvirus

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Stvarno je u pravu Sundar,evo da ne kazemo za iOS vec i Windows izbacuje tek u 2014. godini opcije koje je imao moj Android kad sam ga tek kupio 2012. godine.Evo tek je dobio notifikacioni meni na WOS mislim stvrano kul.A iOS je tek dobio precice za Wi Fi,Blutut,za osvetljenje i tako dalje.Nije da im ja sad vracam nesto nego jednostavno treba reci realno stvari,a ne lagati ceo zivot.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *