Steve Jobs 1955-2011

Objavila u 06/10/2011 u 15:50

steve jobs google search

Svi ste već čuli da je preminuio Steve Jobs. Neki ga mrze, neki vole, ja ga izuzetno poštujem kao čoveka koji je pomerio granice, koji je svetu pokazao nešto novo i drugačije. Steve je njegov ugao viđenja uspeo da podeli sa celim svetom i svaka mu čast. Danas na Google stranici za pretraživanje možete videti počast Steve Jobs-u. U nastavku čitajte šta su predstavnici svetskih kompanija izjavili o smrti kolege i prijatelja.

Eric Schmidt (Google)

“Steve Jobs is the most successful CEO in the U.S. of the last 25 years. He uniquely combined an artists touch and an engineers vision to build an extraordinary company.. one of the greatest American leaders in history.”

“Steve Jobs je najuspešniji CEO u SAD-u u poslednjih 25 godina. On je jedinstveno kombinovao umetnički dodir i inženjersku viziju u izgradnji izvanredne kompanije… jedan od najvećih Američkih vođa u istoriji.”

Larry Page (Google)

“I am very, very sad to hear the news about Steve. He was a great man with incredible achievements and amazing brilliance. He always seemed to be able to say in very few words what you actually should have been thinking before you thought it. His focus on the user experience above all else has always been an inspiration to me. He was very kind to reach out to me as I became CEO of Google and spend time offering his advice and knowledge even though he was not at all well. My thoughts and Google’s are with his family and the whole Apple family.”

“Veoma, veoma sam tužan u vezi vesti sa Steve-om. On je bio veliki čovek sa neverovatnim dostignućima i zadivljujućim sjajem. Uvek je delovalo da je bio u stanju da izgovori nekoliko reči o onome o čemu bi smo trebali da razmišljamo pre nego što smo na to pomislili. Njegov fokus na korisničko iskustvo iznad svega je uvek bila inspiracija za mene. On je bio toliko ljubazan da dođe do mene kada sam postao CEO Google kompanije i ponudio mi je njegove savete i znanje iako se nije osećao najbolje. Moje misli i Google-ove misli su sa njegovom porodicom i celom Apple porodicom.”

Cho Gee-sung (Samsung)

“Samsung Electronics is saddened to hear of Chairman Steve Jobs’ passing and would like to extend our deepest condolences. Chairman Steve Jobs introduced numerous revolutionary changes to the information technology industry and was a great entrepreneur. His innovative spirit and remarkable accomplishments will forever be remembered by people around the world. We would like to again express our sincerest condolences to Mr. Jobs’ family and his colleagues.”

“Samsung Electronics je rastužila vest da je predsednik Steve Jobs preminuo i želeli bismo da izjavimo naše najdublje saučešće. Predsednik Steve Jobs nam je predstavio brojne revolucionarne promene u industriji informacionih tehnologija i bio je veliki preduzetnik. Njegov inovativni duh i izuzetna dostugnuća biće zauvek zapamćena od strane ljudi širom sveta. Još jednom bi želeli da izjavimo naše duboko saučešće Jobs-ovoj porodici i njegovim kolegama. “

Dick Costomalo (Twitter)

“Once in a rare while, somebody comes along who doesnt just raise the bar, they create an entirely new standard of measurement.”

“Samo jednom u retko vreme, naiđe neko ko ne podiže samo kvalitet rada nego kreira potpuno novi standard merljivosti.”

Mark Zuckenberg (Facebook)

“Steve, thank you for being a mentor and a friend. Thanks for showing that what you build can change the world. I will miss you.”

“Steve, hvala ti što si bio mentor i prijatelj. Hvala ti što si pokazao da ono što napraviš može promeniti svet. Nedostajaćeš mi.”

Bill Gates (Microsoft)

“I’m truly saddened to learn of Steve Jobs’ death. Melinda and I extend our sincere condolences to his family and friends, and to everyone Steve has touched through his work. Steve and I first met nearly 30 years ago, and have been colleagues, competitors and friends over the course of more than half our lives. The world rarely sees someone who has had the profound impact Steve has had, the effects of which will be felt for many generations to come. For those of us lucky enough to get to work with him, it’s been an insanely great honor. I will miss Steve immensely. ”

“Iskreno sam se rastužio kada sam čuo za smrt Steve Jobs-a. Melinda i ja izjavljujemo iskreno saučešće njegovoj porodici i prijateljima, i svima koji su dotakli njegov rad. Steve i ja smo se prvi put sreli pre otprilike 30 godina, kada smo bili na koledžu, bili smo takmičari i prijatelji tokom više od polovine naših života. Svet retko vidi nekoga ko ima tako dubok uticaj kao što je Steve imao, efekti koji će se osetiti u mnogim narednim generacijama. Nenormalno velika čast je bila za nas koji smo imali sreće da radimo sa njim. Neizmerno će mi nedostajati Steve.”

Tags: AppleizjavekompanijepreminuosaucesceSteve Jobs

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

2 komentara, pridruži se diskusiji!
  • Takodje ne volim fanboy-ove apple kompanije i njihovu poslovnu strategiju da osakate mocan uredjaj, ali oduvek sam postovao lik i delo Steve :). Odlican govornik (ko hoce nek’ pogleda ovaj video http://youtu.be/gxGC52TPNnY ), perfekcionista i vizionar.

    I samo da dodam da je vrlo morbidna cinjenica da je preminuo samo dan posle predstavljanja iPhone 4S

  • Iako sam Apple (fanboys) hejter, zao mi ga je jer je stvarno bio neverovatan covek! Routing Information Protocol.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *