Sony World Photography Awards predstavlja novu nagradnu kategoriju – mobilna fotografija za 2015

Objavila u 29/01/2015 u 10:00

Svetska fotografska organizacija predstavlja novu nagradnu kategoriju posvećenu mobilnoj fotografiji u okviru 2015 Sony World Photography nagrada.

Najnovija tehnologija kamere mobilnih telefona je stvorila pristupačnost za fotografe. Trenuci mogu biti zabeleženi u bilo kojim uslovima ili lokaciji i svako ko ima pristup telefonu može da vizuelno beleži svakodnevni život. Kategorija posvećena mobilnoj fotografiji na 2015 Sony World Photography Awards prepoznaje ovu novu kreativnu slobodu i kako mobilna fotografija pomaže redefinisanju načina na koji fotografi pristupaju umetnosti.

Fotografi imaju jedan mesec da prijave svoje najbolje fotografije koje će biti odgovor na: Od života dobiješ onoliko koliko mu daš. Preskočite uobičajeno i uočite inspiraciju svuda oko vas. Otkrijte izvanrednost koristeći mobilni telefon da biste videli svet kroz drugačiju prizmu.

Prijave su besplatne i nalaze se na sajtu www.worldphoto.org i moraju biti popunjene do 27. februara.

Najboljih 20 fotografija će ući u uži izbor na osnovu panela žirija koji je sastavljen od:

Ana Dikson, direktor fotografije, Huffington Post, Sjedinjene Američke države
Kris Hadson, Group Art Editor, National Geographic Traveller, Ujedinjeno Kraljevstvo
Antoni Lepinai, Fotograf i kreativni direktor, Francuska
Alvin Sun, Pomoćnik urednika, HWM i HardwareZone.com, Singapur
Evgeni Čebotarev, CPO i koosnivač, 500px, Kanada

Radovi onih koji uđu u uži izbor biće predstavljeni na sajtu Svetske fotografske organizacije, www.worldphoto.org, a jedan pobednik biće izabran putem javnog glasanja koje će biti dostupno na sajtu od 10. do 17-tog marta.

Autor pobedničke fotografije dobitiće putovanje za London gde će prisustvovati Sony World Photography Awards gala ceremoniji 23. aprila, a dobiće i paket Sony Mobile proizvoda uključujući i vodeće modele Xperia™ pametnog telefona i tableta.

Astrid Merget Motsenigos, kreativni direktor, Svetske fotografske organizacije izjavila je: “Sa današnjom tehnologijom koja je svima na dohvat ruke imamo mogućnost zabeležiti svakodnevne događaje koje zapravo oblikuju naš život. Gotovo svi mi svakodnevno dokumentujemo naše živote pomoću pametnih telefona, a da toga nismo ni svesni. Ova nagradna kategorije nam omogućava da obratimo više pažnje na one na prvi pogled uobičajene trenutke.’’
Član žirija Antony Lepinai, francuski street fotograf koji redovno fotografiše s mobilnim telefonom dodaje: ,, Veliko je zadovoljstvo videti kako fotografija napreduje kroz tehnologiju i nove načine njene primene. Neposrednost menja način na koji fotografišemo. Moramo uvek biti spremni da uhvatimo savršeni trenutak. Nadam se da ću pronaći neke od takvih ‘’savršenih trenutaka’’ među prijavljenim fotografijama u ovoj nagradnoj kategoriji.’’

Tags: fotografijamobilni telefonnajbolja fotografijaSony nagradeWorld photo

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *