Sony Mobile osvojio četiri Red dot nagrade za dizajn

Objavila u 05/07/2012 u 17:42

Sony Mobile Communicatgons (“Sony Mobile”) je juče objavio osvajanje četiri Red dot nagrade za 2012. godinu u kategoriji “Dizajn proizvoda”, kao i jedno počasno priznanje. Žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka ocenjivao je inovativnost, izdržljivost, ergonomiju i ekološku ispravnost proizvoda. Ceremonija dodele nagrada održana je 2. jula u nemačkom gradu Esenu.

“Dizajn je suština proizvodne filozofije kompanije Sony Mobile i ove nagrade su potvrda kvalitetnog dizajna naših Xperia pametnih telefona i Smart dodatne opreme, pokazujući našu rešenost da svojim korisnicima omogućimo da u potpunosti iskuse prednosti pametnog telefona, a da pri tom ne zanemarimo funkcionalnost ili dizajn,” izjavila je Džeana Kimbre, direktorka odseka za kreativni dizajn u kompaniji Sony Mobile Communications.

Dobitnici nagrada

Xperia active, Xperia ion, Smart Wireless Headset pro i SmartDock za Xperia ion osvojili su nagrade Red dot u kategoriji “Dizajn proizvoda”, dok je Xperia ray dobio počasno priznanje. Ove nagrade potvrđuju koliko kompanija Sony Mobile polaže na elegantni dizajn svih svojih proizvoda u portfoliu.

Xperia active nudi predivan ekran otporan na ogrebotine koji se može koristiti čak i mokrim rukama i po veoma jakom suncu. Displej je zaštićen snažnim aluminijumskim okvirom. Prema rečima žirija „Svi detalji ukazuju na veliku čvrstinu i jednostavnost korišćenja, istovremeno pružajući visoki kvalitet izrade“.

Xperia Active
Xperia ion se može pohvaliti velikim displejom i jednostavnim ali efektnim dizajnom koji ostavlja utisak da telefon prosto lebdi u ruci. Žiri je pohvalio njegov “kontrast između tamnog displeja i aluminijuma sa zadnje strane koji, zajedno sa preciznom izradom, čini da telefon izgleda veoma kvalitetno”.

Xperia ion
SmartDock za Xperia ion napravljen je pod posebnim uglom koji omogućava fantastično vizuelno iskustvo.Suptilan i kvalitetan dizajn čini da njegove mnoge funkcije, uključujući povezivanje sa mišem, tastaturom, HD TV-om i drugim uređajima, dođu do izražaja. Osvojio je žiri time što čini „savršenu celinu sa pametnim telefonom“.

smartdock for xperia ion
Nenametljiv dizajn Smart Wireless Headset pro stereo slušalica je minimalistički i atraktivan velikom broju korisnika različitih zanimanja.

smart wireless headset pro
Tanak i dinamičan oblik Xperia ray savršeno prijanja na vaš dlan. Aluminijumski okvir ovog Android pametnog telefona pruža veoma pozitivno taktilno iskustvo, kao i izdržljivost i vrhunski kvalitet.

xperia ray
Red dot nagrada za dizajn spada među najveća i najistaknutija priznanja za dizajn, sa preko 14,000 prijava iz 70 zemalja godišnje.

Tags: dizajndockdotmobilenagraderedslušaliceSonytelefoni

Autor
goldie Zlata Milošević

Objavljenih tekstova: 883

Devojka u gik svetu (giketa) se retko viđa, pogotovo kada je pri tom developer i preduzetnica. Poznatija je na Twitteru kao @kremasica, a možete je pratiti i na Instagramu: goldie021. Mi imamo čast da nam je ona jedan od autora na ovom sajtu. Posle HTC Desire, Sony Ericsson Xperia arc-a i Nexus-a 4, Nexus 5, LG G3, Nexus 6P a sada je vlasnica Google Pixel 2XL telefona. Voli da čita zanimljive vesti i da ih deli sa drugima. (napisao: eboye)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *