Šef Androida Andy Rubin zamenjen

Objavio u 14/03/2013 u 13:52

Andy-Rubin-zamenjen

Neočekivana vest za sve Androidaše, šef Guglovog odeljenja zaduženog za Android je zamenjen. Pre nego što se uplašite da li će ovaj čovek imati šta da jede, znajte da će nastaviti da radi u Guglu. Kako kaže Larry Page, Andy Rubin je rešio da krene u neko novo poglavlje svog života, želeo je da radi na novim projektima. Postoje priče da Andy nije bio zainteresovan za poslovanje tipa Play Store-a, možda nije bio suviše ambiciozan za šefove Gugla, mada, čovek je uradio ogroman posao, po mom mišljenju može i u penziju da ode.

Priča se da je Google ovim potezom napravio korak unazad jer je smenio čoveka koji je doslovno izmenio svet, međutim ne treba jadikovati i treba imati poverenja šefove Gugla, jer ljudi znaju šta rade.

Android projekat će nastaviti da vodi Sundar Pichai, dosadašnji vođa Chrome OS projekta, a da li će Android operativni sistem napredovati ili nazadovati nakon svega ovoga, ostaje da vidimo u narednih godinu dana.

Tags: Andy RubinChrome OSotkazSundar Pichaizamenjen

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *