Samsung proizvodi microSD kartice 4 puta brže od trenutno najbržih

Objavio u 06/04/2012 u 10:35

Samsung UHS1 microSD kartica

Samsung je upravo počeo da proizvodi microSD kartice sa novom tehnologijom koja ih čini četiri puta bržim od trenutno najbžih microSD kartica klase 10.

Nove UHS-1 microSD kartice u verziji od 16 GB, prema Samsungovim testovima, će nuditi brzine čitanja od 80 MB/s, što je za nekih 60 MB/s više od trenutno najbržih čija brzina čitanja iznosi 21 MB/s.

Iz Samsunga kažu da su ove ultra brze kartice namenjene pre svega LTE uređajima i za gledanje video snimaka sa velikom rezolucijom i velikim kvalitetom slike.

Nove microSD kartice su počele sa masovnom proizvodnjom proteklog meseca, proizvodiće se sa kapacitetom preko od 16 GB i više, ali im se još uvek ne zna cena.

Tags: 4gLTEmicroSDsamsungUHS-1

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *