Samsung kupio Boxee za 30 miliona

Objavio u 07/07/2013 u 16:23

boxee

Prema izveštajima izraelskog biznis sajta The Marker, Samsung je sklopio dil da kupi Boxee za 30 miliona dolara. Boxee je kompanija koja je napravila media centar na bazi XBMC softvera, dugo su bili open source, pre par godina su zatvorili kod kako bi mogli da dobiju više striming servisa i da imaju punu kontrolu gde i kako se instalira njihov softver. Od tada konstantno traže nove investitore i evo napali su Samsung. Samsung će nastaviti da plaća 40 radnika koliko broji ova kompanija.

Naravno, prva pomisao je da će Samsung iskoristiti Boxee za unapredi njihove pametne televizore, ali ko zna, možda započnu svoj striming servis, nešto poput Google televizora?

[via Talk Android]

Tags: BoxeeGoogle TVkupovinasamsungstreamingTV

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *