Polaroid Socialmatic – Android fotoaparat koji štampa fotke

Objavio u 07/01/2014 u 16:03

Svi se sećaju dobrih starih Polaroid fotoaparata koji su imali mogućnost štampanja fotografija odmah nakon slikanja. Dobro, ja se ne sećam jer u to vreme nisam bio ni u planu, ali sam počastvovan što prisustvujem otkrivanju nove generacije ovih fotoaparata, ovoga puta u digitalnom dobu.

Polaroid Socialmatic je fotoaparat koji pokreće Android operativni sistem, ima dve kamere – zadnju od 14 MP i prednju od 2.1 MP, ekran osetljiv na dodir od 4,5 inča i mogućnost štampanja fotki veličine 2×3 inča, to je otprilike 5×7,5 centimetara. U njega staje i MicroSD kartica, a ima i 4 GB ugrađene memorije

Polaroid Socialmatic 2

Ovaj uređaj u stvari nije napravila firma Polaroid, već firma Socialmatic LCC koja je dobila ideju od ikonice Instagrama. Polaroid ime je samo tu zbog štampanja slika, licencirano je. Datum izlaska – uskoro.

Tags: CES2014fotoaparatPolaroid Socialmaticštampanje fotografija

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *