Pichai ipak ostaje veran Androidu, Nadella je izabran za CEO Microsofta

Objavio u 05/02/2014 u 0:56

Microsoft je najavio svog novog CEO-a i išli su tradicionalnom putanjom. Satya Nadella je u Redmondu već 22 godine i video je svakakve promene u svojoj karijeri. Video je Microsoft kako odrasta kao i promene apetita potrošača. Od desktopa do laptopa, netbooka pa do mobilnih telefona … sve je to proživeo sa ovom kompanijom za ove dve decenije.

Međutim, iako je video prošlost, sigurno nije video budućnost. 😀 U svojoj izjavi nakon postavljanja za CEO-a, Nadella je rekao da mora da shvati mobilnu industriju. Treba da skapira Google i Apple teritoriju. O da, moraju da shvate, jer očigledno ne shvataju. Čak je i Facebook shvatio da mora da se okrene mobilnom tržištu. Bill Gates je za Nadella rekao da je pravi čovek za vođenje Microsofta u periodu tranzicije. Da li je?

Ono što sam u potpunosti siguran je da bi to Sundar Pichai izveo, za njega se tvrdilo da je u poslednjim pregovorima za CEO poziciju u Microsoft kompaniji. Nikada nije ni potvrđeno ni negirano. Chrome i Android čelnik je bio iznenađenje u vestima koje nas je sve zabrinulo. Pichai je zaslužan za poziciju Chrome browser-a tu gde jeste, a to je vodeći browser. Njegovo poznavanje mobilne industrije je takođe vrhunsko. Sve ovo je ono što je Microsoftu trebalo, realno.

Ostaje samo da vidimo šta će Nadella da uradi. Hoće li uspeti da oživi statističku grešku na kojoj se nalazi Windows Phone?

Meni je samo drago da je Pichai i dalje uz Google 😉

[via SlashGear]

Tags: CEOgooglemicrosoftSatya NadellaSundar Pichai

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *