Otvara se prvo zvanično Google Android Srbija predstavništvo

Objavio u 01/04/2012 u 16:47

Google Android SrbijaKao što ste pročitali u naslovu, otvara se prvo zvanično Google Android Srbija predstavništvo, kako se spekuliše po netu. Otvara se predstavništvo i u Hrvatskoj, MakedonijiPoljskoj i Češkoj, tačnije na celom prostoru istočne i jugoistočne Evrope.

Google je prepoznao istočnu Evropu kao odličan potencijal, upravo zahvaljujući popularizaciji Androida na ovim prostorima, kao i jeftinoj radnoj snazi i visokom potencijalu ovdašnjih inženjera!

Ovo je divna vest za sve zemlje u okruženju, pogotovo za Srbiju jer kako saznajemo, Google planira da zaposli 150 IT stručnjaka i 70 ekonomista. To je investicija koju mi, kao zemlja, moramo da iskoristimo.

Izgleda da će Srbija ipak biti bitna karika u Guglovom ekosistemu!

Sve ovo bi bilo lepo da nije prvi april…

Tags: Android SrbijaCeskaGoogle Android SrbijaHrvatskaPoljskapredstavnistvo

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *