Manje seckanje prilikom kretanja u Chrome pretraživaču

Objavio u 29/03/2015 u 1:29

Kretanje (scrolling) unutar Chrome-a će biti glatkije, jer će Google integrisati Microsoft-ov Pointer Events API (Aplikacioni Programski Interfejs), u buduću verziju ovog pretraživača. Pointer Events API već koriste konkurentski pretraživači, poput Internet Explorer, Opere i Mozilla Firefox.

Šta je to tačno “Pointer Events”? U suštini ovaj API dozvoljava da interakcija dodira i miša budu viđene kao jedan događaj (a dok Chrome ovo viđa kao odvojene događaje), što će obezbediti korist i za korisnike i za programere.

Touch Events API koji Chrome trenutno koristi, neće nestati, a sa Internet Explorer-ovom podrškom za oba, moguće je da će Chrome nastaviti da koristi Touch Events a u isto vreme početi implementaciju Pointer Events API. U svakom slučaju korisnici Chrom-a će imati bolje iskustvo, odnosno glatkije kretanje unutar ovog pretraživača. Međutim, ovo se neće desiti odmah, jer Google još uvek nije najavio kada će krenuti sa implementacijom novog API-a, ali ono što se zna jeste da će ove promene obuhvatiti svih šest Chrome-ovih Blink (web browser engine) platformi: Windows, Mac, Linux, Chrome OS, Android i Android WebView.

Izvor Google

Tags: APIChromemicrosoftPointer Events APIpretraživač

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *