Kraj CyanogenMod-a za Desire, Nexus One, Wildfire, Ace, Xperia X10…

Objavio u 02/08/2012 u 7:03

CyanogenMod

Ova vest će mnoge razočarati, ali razvoj CyanogenMod-a je stopiran za starije telefone, sledi kompletna lista telefona koji neće dobiti zvanični CyanogenMod 9 i novije.

Commtiva Z71
Geeksphone One
Geeksphone Zero
Google Nexus One
HTC Aria
HTC Desire
HTC Desire CDMA
HTC Droid Eris
HTC Droid Incredible
HTC EVO 4G
HTC Hero
HTC Hero CDMA
HTC Legend
HTC MyTouch 3G
HTC Wildfire
HTC Tattoo
Huawei IDEOS
Huawei [T-Mobile] Pulse
LG Optimus Chic
LG Optimus One
LG Optimus Pro
LG Univa
Motorola Cliq
Samsung Galaxy Ace
Samsung Galaxy Mini
Sony Ericsson Xperia Mini
Sony Ericsson Xperia X10
ZTE Blade

CyanogenMod tim je ranije rekao da su velike šanse da neki od ovih telefona neće dobiti Ice Cream Sandwich verziju njegovog roma, a sada je to potvrdio. Kao razlog navode manjak ROM memorije jer novije verzije Androida zahtevaju veću količinu, nedostatak biblioteka za dekodiranje i enkodiranje videa i još toga. Jednostavno, kako kažu, posao bi bio prevelik, a ovi uređaji su stari i preko dve godine, pa je zaista red da odu u penziju.

Ja se potpuno slažem sa CM timom, a vlasnici ovih telefona ne moraju da se brinu mnogo jer CyanogenMod možda jeste najpopularniji i veoma kvalitetan, ali sigurno ne i jedini custom rom za ove telefone, napolju je još gomila drugih koji će sada izbiti u prvi plan.

[via CyanogenMod G+]

Tags: CyanogenModDesireGalaxy AceHerohtcLegendLGMiniMotorola Cliqnexus onesamsungTattoowildfirex10ZTE Blade

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

3 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *