HTC zatvara fabriku

Objavio u 25/10/2013 u 20:55

HTC logo

Reuters izveštava da HTC zatvara jednu od pet fabrika zbog gubitaka u prvom kvartalu.

Izjave koje je HTC CMO Ben Ho dao pokrivaju ove vesti. Rojtersu je izjavio: “Kao i svaki proizvođač, mi planiramo optimizaciju naših proizvodnih linija, naše proizvodnje i fabrika. Da li koristimo ova postrojenja ili ne je u zavisnosti od potražnje i očekivanja na tržištu. Kada imate smanjenu potražnju, radite sa smanjenim kapacitetima da bi optimizovali cene. Kada imate povećanu potražnju, definitivno morate da aktivirate sva postrojenja.

Ova izjava je odgovor reporteru koji je posetio HTC fabriku u Taoyaunu, nadomak Taipeia. Prema reporteru, fabrika je zatvorena i na ulaznim vratima stoji natpis da su privremeno zatvoreni.

Rojters tvrdi da prema izvorima “koji imaju direktne informacije o situaciji” fabrika je zaista zatvorena.

Zatvaranje jedne fabrike ne mora da znači da će proizvodnja da uspori, ali nisam siguran kakva se sudbina piše HTCu. Finansijski gubitci, slaba prodaja flagship uređaja ne daju puno nade u uspeh.

Nadam se da će se HTC izvući iz ove situacije i da će se vratiti u igru u punom izdanju.

Tags: htcprodaja

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Jedan komentar, pridruži se diskusiji!
  • Izvućiće se HTC. Tužno je jedino što su napravili vrhunski telefon, koji će se prodati u zanemarljiv broj primeraka u odnosu na S4, samo zato što ne znaju da odrade marketing kako treba.

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *