Google investirao 23 miliona dolara u FlexyCore

Objavio u 26/10/2013 u 18:28

Google Now

Google-ovo konstantno unapređivanje Androida za krajnjeg korisnika sa svojom poslodnjom investicijom nastavlja.

Sa predstavljanjem Android verzije 4.1 Jelly Bean dobili smo Projekat Puter (Project Butter) koji je doneo gomilu ubrzanja i unapređenja. Ideja iza putera je glatko iskustvo, nešto što je našem omiljenom operativnom sistemu bilo preko potrebno. Međutim, Google uvek misli da može više, pa je tako sada kupio FlexyCore.

FlexyCore je kompanija koja se specijalizovala za optimizaciju Androida kako bi ga napravila ne samo glađim, već i boljim. Njihove usluge i prethodni rad su vredni 23 miliona dolara, koje je Google potrošio. Google je za GigaOm izjavio povodom ove kupovine da “imaju vredno znanje i iskustvo u pravljenju softvera kako bi optimizovali performanse Android uređaja i mislimo da će doprineti dosta našem timu”

[via GigaOM]

Tags: googlekupovinaoptimizacijaProject Butter

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *