Google Asistent za Android 6.0

Objavio u 07/03/2017 u 20:08

Prošle godine Google je uveo pametnog asistenta poznatog kao Google Assistant (Asistent). Pojavio se sa Pixel pametnim telefonima koji koriste Android 7.0 Nougat. Pre nekoliko dana kompanija je potvrdila da će uskoro pustiti Google Assistant za Android 6.0 uređaje i sada upravo ispunjavaju to obećanje.

Google Assistant je sada pušten za sve uređaje koji koriste Andoird 6.0 Marshmallow. Takođe, Google je za vreme MWC 2017 objavio da će pustiti Google Assistant i za uređaje koji koriste Android 7.0 Nougat. Ovo u suštini znači da je Asistent sada dostupan i za ne-Pixel uređaje sve dok rade na Android 6.0 Marshmallow ili iznad.

Google Assistant će za sada biti dostupan engleskim korisnicima u Australiji, Kanadi, SAD-u i Velikoj Britaniji. Takođe će biti dostupan i u Nemačkoj. Kompanija je izbacila novu reklamu koja potvrđuje puštanje Asistenta.

Ako neko živi u navedenim zemljama, ne mora da radi išta kako bi dobio ovu novu funkciju. A dok ćemo mi ostali morati da sačekamo.

Tags: Android 6.0Android 7.0Android Assistantasistent

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *