Gmail će blokirati dodavanje JavaScript fajlova

Objavio u 05/02/2017 u 13:11

Ljudi dodaju razne stvari u svoju e-poštu. Zavisno od vašeg posla ili e-pošte, to mogu biti stvari poput PDF fajlova, slika, video klipova, Word dokumenata, tabela, prezentacija i tako dalje. A u slučaju nekih korisnika, kao što su programeri, dodavanje JavaScript fajlova s’ vremena na vreme i nije tako neuobičajeno.

gmail-blocks

Nažalost ako spadate u ovu malopre spomenutu grupu, trebalo bi da znate da je Google objavio da od 13. februara, Gmail više neće podržavati .js fajlove, što je za one koji ne znaju fajl koji sadrži JavaScript kod. Prema Google-u, ovo se radi iz bezbednosnih razloga iako nisu stvarno objasnili razlog, mi pretpostavljamo da je u pitanju povećan broj ransomware-a.

„Gmail trenutno ograničava dodavanje određenih fajlova (npr. .exe, .msc i .bat) iz bezbednosnih razloga, a počevši od 13. februara 2017.  nećemo dozvoliti dodavanje .js falova. Slično drugim ograničenim fajlovima, nećete moći da dodajete .js fajl i pojaviće vam se upozorenje, objašnjavajući vam zašto.“

Kao što je Google već izjavio iznad, .js fajlovi će se pridružiti listi drugih fajlova koje korisnici neće moći da šalju  kao dodatak (attachment) putem Gmail-a. Kako god, Google predlaže da koristite Google Drive ili neku drugu vrstu cloud skladištenja ako zaista trebate da podelite .js fajlove sa nekim.

 

 

Tags: gmailjavascriptransomware

Autor
Pix.navi Ivan Gajovic

Objavljenih tekstova: 76

Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci, radi kao programer, voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Nakon njemu omiljneog Meizu MX3 telefona, trenutno poseduje LG G4. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

2 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *