2

Gmail će blokirati dodavanje JavaScript fajlova

Gmail će blokirati dodavanje JavaScript fajlova

Ljudi dodaju razne stvari u svoju e-poštu. Zavisno od vašeg posla ili e-pošte, to mogu biti stvari poput PDF fajlova, slika, video klipova, Word dokumenata, tabela, prezentacija i tako dalje. A u slučaju nekih korisnika, kao što su programeri, dodavanje JavaScript fajlova s’ vremena na vreme i nije tako neuobičajeno.

gmail-blocks

Nažalost ako spadate u ovu malopre spomenutu grupu, trebalo bi da znate da je Google objavio da od 13. februara, Gmail više neće podržavati .js fajlove, što je za one koji ne znaju fajl koji sadrži JavaScript kod. Prema Google-u, ovo se radi iz bezbednosnih razloga iako nisu stvarno objasnili razlog, mi pretpostavljamo da je u pitanju povećan broj ransomware-a.

„Gmail trenutno ograničava dodavanje određenih fajlova (npr. .exe, .msc i .bat) iz bezbednosnih razloga, a počevši od 13. februara 2017.  nećemo dozvoliti dodavanje .js falova. Slično drugim ograničenim fajlovima, nećete moći da dodajete .js fajl i pojaviće vam se upozorenje, objašnjavajući vam zašto.“

Kao što je Google već izjavio iznad, .js fajlovi će se pridružiti listi drugih fajlova koje korisnici neće moći da šalju  kao dodatak (attachment) putem Gmail-a. Kako god, Google predlaže da koristite Google Drive ili neku drugu vrstu cloud skladištenja ako zaista trebate da podelite .js fajlove sa nekim.

 

 

Objavljeno u Vest
Pix.navi

Pix.navi

Ivan
Gajovic
Objavio tekstova:
Redovno prati vesti u oblasti IT, posebno vesti o telefonima i tabletima. Ekolog po struci (bez posla), voli sve što ima veze sa najnovijim tehnologijama. Vlasnik Meizu MX3 telefona. Pomaže ljudima kada imaju problem sa tehnologijom. Hobi mu je planinarenje. A kako kaže i ponosan autor na Srbodroidu. :D

2 misli na “Gmail će blokirati dodavanje JavaScript fajlova

 1. Posto znamo ko stoji iza gmaila, pametni bi trebali da izaberu druge sanducice, koji nisu pod kontrolom i sankcijama gugla.

  • Kao na primer Outlook (pod kontrolom MS-a)
   ili iCloud (pod kontrolom Apple-a)
   ili yandex (pod kontrolom ruske drzave)

   mislim da nemamo previse izbora 🙂

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena. Polja koja su obavezna obeležena su sa *