[CES 2013] Najavljena prva Android rerna

Objavio u 07/01/2013 u 7:01

Pre otprilike dve godine se pričalo o tome kako će Android uskoro, pored telefona i tableta, početi da se implementira u kućne aparate poput veš mašine, frižidera ili šporeta. E, pa, budućnost je stigla!

Dacor rernaAmerička kompanija Dacor iz Kalifornije koja proizvodi kućne aparate i belu tehniku, upravo je najavila prvu rernu na Android pogon! Rerna je ugradna, veličine 33 inča i ima ugrađen ekran od 7 inča. Specifikacija je sledeća:

– Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich

– 7 ” ekran rezolucije 800×480 piksela

– Samsung S5PV210 1GHz procesor

– 512 MB RAM memorije

– 16 GB interne memorije (proširivo do 48 GB)

– WiFi konekcija

Najavljeno je da će rerna biti u prodaji na leto ove godine i da će cena biti 4499 dolara. Za dve rerne (kao sa slike) cena će biti 7499 dolara.

Ovo sve možda zvuči veoma smešno, ali budite sigurni da će za par godina ovako nešto biti potpuno normalno, preko telefona ćemo peći krompire i podgrevati sarmu i to će biti veoma kul. Plašim se samo rerna hakera koji će pokušati da nam zapale kuću…

Tags: android rernaDacorkrompirrernasarmasporet

Autor
Coby Goran Svoboda

Objavljenih tekstova: 379

Coby je über geek i zaljubljen je u njegov LG Nexus 5 na kome ima AICP custom rom. Pre toga je imao HTC Desire, HTC Desire S, HTC One S i HTC One X. Bavi se programiranjem i web dizajnom, voli minimalizam, jednostavnost i funkcionalnost. Ne voli Apple fanbojeve, Opera browser fan, ne voli Firefox browser jer ga svi koriste. Kreativan je i radoznao i kao takav, idealan autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

6 komentara, pridruži se diskusiji!

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *