Bluetooth smanjene potrošnje stiže od HTC-a

Objavio u 07/05/2013 u 12:19

HTC je pre neki dan pustio neke od informacija vezanih za Android 4.3. Informacije su da u novoj verziji Androida možemo očekivati Bluetooth low-energy (BLE) tj. Bluetooth koji troši manje baterije i OpenGL ES 3.0.

Međutim ove informacije nisu toliko nove i nisu samo zasluga HTC-a. Tačnije Bluetooth low-energy API je već otvoren i odavno se očekuje. Samsung već neko vreme radi na BLE, a čak HTC-ov One za developere nudi otvoren API za Bluetooth low-energy.

HTC ima sličan API za Bluetooth za HTC One, DNA … i još mnogo toga za developere da mogu da se bace na posao, a i neki otvoreni API-i su dostupni za infracrveni transmiter koji može služiti kao daljinski. BLE nije ništa novo, HTC je imao i  dev sign-up stranicu već neko vreme. Takođe su pisali o tome na njihovom blogu 7. marta o BLE. Tako da, na zapadu ništa novo.

Dosta stranih i domaćih blogova je pisalo o ovome za vikend, pa kao i informaciju da je OpenGL ES 3.0 spreman za Android 4.3 Jelly Bean. AndroidPolice izveštava da je ES 3.0 specifikacija finalizovana još avgusta 2012, kao i to da je Qualcomm potvrdio da će njihov Snapdragon 600 i 800 imati OpenGL ES 3.0, a koji su već ugrađeni u HTC One i Galaxy S4 i stižu u još mnoge uređaje. Tako da HTC zapravo nije pustio neki leak, ko što su svi mislili.

Tako da, što se Androida 4.3 tiče, izgleda da ćemo morati da sačekamo Google I/O 2013.

[via AndroidCommunity]

Tags: bluetoothHTC< SamsungOpenGL ES 3.0

Autor
eboye Vasilj Milošević

Objavljenih tekstova: 1160

Čovek koji je uvek tu kada ste u nevolji i koji će vam uvek pomoći svojim savetima i IT iskustvom. Hobi mu je čitanje ChangeLog-a. Posle HTC Hero telefona posedovao je HTC Desire HD, HTC One X, LG Nexus 5, LG G3, LG G4, HTC 10 a sada je ponosni vlasnik Xiaomi Mi Mix 2S telefona. Inače je grafički dizajner po struci, ali se sada bavi programiranjem i zanima ga sve u vezi modernih tehnologija. Čovek pored kojeg morate biti Up To Date je autor na Srbodroidu. (napisala: goldie)

Pošalji odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *